Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie in Breda is fysiotherapie speciaal gericht op het bewegingsapparaat van kinderen en hun bewegend functioneren. Een kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen van nul tot achttien jaar met een achterstand in hun motorisch functioneren.

Wanneer kan kinderfysiotherapie zinvol zijn?

Kinderfysiotherapie is geschikt voor zowel zuigelingen als voor schoolgaande kinderen met een vertraagde of afwijkende ontwikkeling. Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan de zintuigen, de organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring.

De behandeling bestaat hoofdzakelijk uit oefentherapie, waarbij kinderen op speelse wijze en met behulp van kindvriendelijke materialen hun motorische vaardigheden leren te verbeteren. Bij zuigelingen of peuters kan de behandeling ook thuis in hun eigen vertrouwde omgeving plaatsvinden.

Mocht uw kind problemen zoals bedplassen ondervinden, dan kunnen wij helpen met kinderbekkenfysiotherapie.

Doornbos Fysio Groep helpt met kinderfysiotherapie in Breda

De kinderfysiotherapeut analyseert eerst de klachten van uw kind door middel van een gericht onderzoek en gestandaardiseerde testen. Voor een compleet beeld van het motorisch niveau winnen we, als dat nodig is en als u toestemming hebt gegeven, informatie in bij de leerkracht, de kinderarts en andere behandelaars. Na deze analyse stellen we samen met u en uw kind een behandelplan op. Hierin leggen we vast welke doelstellingen we hebben, wanneer we die denken te behalen en op welke manier.

Wilt u meer informatie over de behandeling of een intake-gesprek inplannen? Neem dan telefonisch contact op met Doornbos Fysio via 076 572 00 57 of vul het contactformulier in.