Neurorevalidatie

Neurorevalidatie is een vorm van therapie die zich richt op het behandelen van mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) zoals een hersenbloeding of een beroerte. Deze therapie, ook wel cognitieve revalidatie genoemd, heeft als doel om ervoor te zorgen dat patiënten zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren.

Hoe werkt neurorevalidatie?

Wij helpen patiënten weer te leren lopen zonder hulpmiddelen of we trainen de arm-handfunctie zodat iemand zichzelf weer kan verzorgen. Ook werken we met mensen bij wie volledig herstel niet meer mogelijk is om hun functies, vaardigheden en conditie te behouden. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen met de ziekte van Parkinson, ALS, na een beroerte (CVA) en dementie.

Bij neurorevalidatie maken we gebruik van onze ruime oefenzalen en diverse oefenmaterialen. Maar ook komen we bij u thuis als u niet in staat bent om naar een van onze praktijken te komen.

Behandeling aan huis

Het is ook mogelijk om de behandeling bij u thuis uit te voeren, zodat we direct de zelfstandigheid in de thuissituatie kunnen trainen.

Wilt u meer informatie of een afspraak inplannen? Bel dan naar 076-5720057 of vul het contactformulier in.