Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is erop gericht om (top-)sporters in staat te stellen om na een blessure weer zo snel mogelijk en verantwoord te gaan sporten. Met deze behandeling wordt het genezingsproces gestimuleerd waardoor u door middel van begeleiding, behandeling en training weer snel en pijnloos uw sport kunt beoefenen.

Bij Doornbos Fysio Groep werken sportfysiotherapeuten die veel ervaring hebben in het herstelproces en begeleiding van (top)sporters. Ook hebben we korte lijnen met specialisten van het Amphia ziekenhuis, Bergman Clinics en andere medische en paramedische instellingen. Hierdoor kunnen wij de beste sportfysiotherapie in Breda garanderen.

Revalidatiemodel 'rehaboom' voor sportfysiotherapie in Breda

Het doel van sportfysiotherapie is om de sporter op zijn of haar oude niveau te laten terugkeren. De laatste jaren is actief revalideren, oftewel trainen in de eigen sport, een grotere rol gaan spelen in het bevorderen van het herstel.

De sportfysiotherapeuten van Doornbos Fysio Groep werken met het revalidatiemodel ‘de rehaboom’: Dit is een praktisch hulpmiddel waarbij de training wordt gebruikt als revalidatie. Het is een stroomschema dat aangeeft of de patiënt voldoende hersteld is om de revalidatie te stoppen of voort te zetten. Er wordt daarbij gekeken naar drie aspecten: snelheid, kracht en uithoudingsvermogen. Het model is op alle patiënten toepasbaar, zowel op topsporters als op recreanten.

Preventie en advies bij Bredase sportverenigingen

Naast revalidatie richt het team van sportfysiotherapeuten van Doornbos Fysio Groep zich ook op blessurepreventie en advies. In dit kader hebben we (gratis) spreekuren bij verschillende sportverenigingen in Breda voor sportfysiotherapie, waar actieve sporters zich kunnen melden als ze vragen hebben of een sport gerelateerde klacht. We behandelen hen dan ter plekke of maken een afspraak voor verdere behandeling in een van onze praktijken.

Eigen kunstgrasveld

Als enige praktijk in de regio heeft Doornbos Fysio Groep een eigen kunstgrasveld zodat we uw behandeling op uw sport kunnen afstemmen. Topsporters kunnen zelfs diverse keren per dag bij ons komen trainen opdat ze zo snel mogelijk weer op het sportveld staan.

We beschikken verder over diverse specialismen om uw revalidatieperiode snel en effectief te laten verlopen, zoals Dry Needling, Medical Taping, onderzoek door middel van echografie, onze Contrex®-meetapparatuur en de TMG100.

Sportspreekuur

Mocht u een afspraak willen plannen, bel dan met 076 57 200 57 of neem contact op via onderstaand formulier. We werken samen met de volgende sportverenigingen:

 

B.N.M.H.C. Zwart-Wit (hockey)

  • Topsportbegeleiding Heren 1 door fysiotherapeut Luuk Cavens
  • Inloopspreekuur op locatie Zwart-Wit voor alle leden op maandagavond van 18:30 tot 19:30 uur

Barons Breda (basketbal)

  • Medisch advies door sportfysiotherapeut en Heren 1-speler Rik van Waes
  • Inloopspreekuur op locatie sporthal De Doelen voor alle leden op donderdag van 17:30 tot 18:30 uur en zaterdag van 17:30 tot 18:30 uur

S.V.Terheijden (voetbal)

  • Medisch advies en begeleiding door Yorick van Nijnanten
  • Spreekuur op de club op dinsdag en donderdag vanaf 19.00 uur
* = Verplicht