Vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoaching is een vorm van coaching gericht op het verhogen van uw energieniveau. Als u de afgelopen tijd om onduidelijke redenen minder energie hebt, dan kan deze vorm van coaching de uitkomst bieden.

Een vitaliteitscoach is een breed opgeleide professional met kennis op het gebied van bewegen, voeding, ontspanning, coaching, leefstijl en arbeidsomstandigheden. Tijdens een intakegesprek brengen we samen met u in kaart waar de energiedip vandaan komt en wat de bronnen van energie zijn. Hierna stelt uw vitaliteitscoach een persoonlijk vitaliteitsplan op met een gericht advies voor de korte en lange termijn.

Wanneer kan vitaliteitscoaching zinvol zijn?

Vitaliteitscoaching wordt veel ingezet door werkgevers die hun medewerkers een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aanbieden. Ook in het geval van een burn-out kan vitaliteitscoaching een waardevolle aanvulling zijn.

Vitaliteitscoaching heeft als doel om gedrag structureel te veranderen. Met behulp van motiverende gesprekstechnieken proberen we cliënten te motiveren om juist die dingen te doen waar zij energie van krijgen. We signaleren oplossingen voor problemen en leveren handvatten voor het dagelijks leven. Het vitaliteitscoachingstraject bestaat uit een intake van één uur, waarna we een inschatting maken van het aantal benodigde vervolgsessies van 30 minuten.