stress zonder logo1583223752_443964612.png

Het Moderne Werken

03 mrt, 2020

Werkt onze baan ook voor óns?

Eén op de 7 werknemers heeft last van burn-out klachten. Phoe..wat een cijfers. Dat betekent dat er een vrij grote kans is dat jij en ik vroeg of laat lichte of zwaardere burn-out klachten ‘aan den lijve’ ondervinden. Je zou kunnen zeggen dat het hebben van een burn-out bijna gemeengoed is geworden. De maatschappij waarin we leven en werken legt de lat, al dan niet via social media, dan ook behoorlijk hoog. We moeten succesvol en van alle markten thuis zijn. Dat kan ons een gevoel van ‘falen’ geven.

Het gevoel van tekort schieten

Dat gevoel van falen kwam begin dit jaar ook naar voren in de verontschuldigingen die Marco Borsato maakte. Werk is zijn passie, maar de gebeurtenissen van de afgelopen jaren hadden een impact die hij nog niet had verwerkt. Zijn overvolle agenda werd voor de komende tijd leeggemaakt. De geplande concerten en The Voice moesten even op zich wachten. Sorry…

Sorry? Kennelijk komen we maar niet van dat hardnekkige gevoel van tekort schieten af. Gelukkig zijn er ook tegengeluiden die concluderen dat die overvolle agenda niet werkt. Dat tegengeluid heet het Moderne Werken.

Voorwaarden stellen

Het Betere Werk, een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) komt met drie ‘voorwaarden’ die bepalen of je goed werk hebt. Dat zijn Grip op Geld, Grip op Werk en Grip op Leven.

Met Grip op Geld word je voldoende betaald en is je salaris fair. Door Grip op je Werk kan jij zelf bepalen hoe, wanneer en waar (eventueel thuis) je jouw werk uitvoert. Bij Grip op het Leven komt de moderne work-life-balance naar voren, met voldoende vrije tijd en verdeling van energie tussen werk en privé. Je leeft niet om te werken maar andersom. Met name de derde voorwaarde geeft een nieuwe manier van denken die de toename van burn-out klachten onder werknemers zou kunnen verminderen.

Samen naar Balans

Doornbos Health werkt graag samen met mensen die uit balans zijn. We analyseren en meten je beginsituatie en brengen je vermogen tot herstel in kaart. Met een speciaal, geprotocolleerd programma waarbij dagelijks je herstelvermogen wordt gemonitord, begeleiden we je stap-voor-stap terug naar die grip op je lijf, je energie, en…je leven.

Nieuwsgierig hoe we samen die balans kunnen bereiken?

Kijk hier voor meer informatie.

 

(Bronnen: Trouw.nl, 09-01-’20, BNdeStem.nl, 03-02-’20, AD.nl, 15-01-’20)