Manuele therapie

Manuele therapie in Breda is fysiotherapie gericht op de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en specifiek de wervelkolom. Bij manuele therapie gaat het om het verbeteren van houding en bewegingen en om het beter laten functioneren van de gewrichten. Dat doet een manueel therapeut door middel van ‘passieve mobilisaties’ oftewel voorzichtige duw- en trekbewegingen aan en tegen de gewrichten van de armen, benen, nek of rug.

Wanneer kan manuele therapie zinvol zijn?

Manuele therapie kan helpen als u een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij heeft. Denk daarbij aan:

  • Hoofd- en nekpijn waarbij u de wervelkolom slecht kunt bewegen
  • Nek- en schouderklachten die eventueel uitstralen naar de armen
  • Rugklachten hoog in de rug met eventueel uitstraling naar de rib en borst
  • Rugklachten met eventueel uitstraling naar de benen
  • Bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt worden door bewegingen van de nek
  • Kaakklachten (vaak in combinatie met nekklachten)

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar: u voelt minder pijn en kunt zich beter bewegen. Meestal zijn drie tot vijf behandelingen nodig om u pijnvrij te maken. Bij Doornbos Fysio Groep wordt manuele therapie in Breda vaak gecombineerd met gerichte oefentherapie om de functie van het gewricht nog beter te laten herstellen.

Manuele therapie in Breda

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na de basis-fysiotherapieopleiding een driejarige opleiding manuele therapie heeft gevolgd. Hiermee is een specialistische en professionele behandeling gegarandeerd. 

Wilt u meer weten over de behandeling op één van onze locaties in Breda of direct een intake-gesprek inplannen? Neem dan telefonisch contact op via 076 572 00 57 of vul het online contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om al uw vragen te beantwoorden.