COPD-beweeggroep

Wordt u benauwd als u de trap oploopt of met klusjes in huis bezig bent? Heeft u vaak last van hoestbuien en heeft u de diagnose COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) gekregen? Dan heeft u misschien de neiging om lichamelijke inspanning te vermijden in de hoop dat u minder snel kortademig wordt. Maar beweging is juist belangrijk om uw conditie te verbeteren. Daarvoor kunt u deelnemen aan de COPD-beweeggroep van Doornbos Fysio Groep.

Medische fitness bij COPD

Het COPD-programma van Doornbos Fysio Groep wordt specifiek op u afgestemd: u werkt in twaalf weken toe naar de doelen die u aan het begin ervan met ons opstelt. Twee keer per week traint u samen met andere COPD-patiënten onder begeleiding van onze ervaren fysiotherapeuten. 

Met het COPD-beweegprogramma verbetert u uw uithoudingsvermogen, vergroot u de afstand die u kunt lopen en neemt de spierkracht in armen en benen toe. Ook zult u minder slijm ophoesten. Kortom, de kwaliteit van leven zal toenemen door meer te verbeteren.

Intake-gesprek met conditietest en krachtmeting

Voordat u start aan het beweegprogramma krijgt u een intakegesprek en voeren we een aantal testen uit zoals een conditietest en een krachtmeting. Ook vult u een vragenlijst in over uw medische achtergronden. Aan de hand van de testresultaten en op basis van uw gegevens bekijken we u of kunt meedoen aan de beweeggroep. We stellen dan een beweegprogramma op dat is afgestemd op uw wensen, mogelijkheden en doelstellingen. 

De COPD beweegroep traint op woensdag van 14.30-15.30 uur onder leiding van Luuk Cavens op onze locatie aan de Abdijstraat 26 te Breda. 

Wilt u meer informatie over de COPD-behandelingen of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.