Echografie

Echografie is een middel dat veel gebruikt wordt in de medische wereld om een diagnose te stellen. In de fysiotherapie wordt echografie ingezet gericht om de spieren, pezen, botten, gewrichten, banden en slijmbeurzen gedetailleerd in beeld te brengen.

Door middel van een echo zijn afwijkingen goed herkenbaar en objectief vast te stellen. Zo wordt het mogelijk om onder meer irritaties van pezen, zoals afwijkingen aan de achillespees, tenniselleboog of verkalking in pezen te ontdekken. Ook hielspoor of een slijmbeursontsteking is op een echo zichtbaar.
 

Hoe werkt echografie?

De fysiotherapeut gaat met een apparaatje langs het lichaamsdeel waar de klachten zitten. De zogeheten transducer is daarvoor ingesmeerd met gel. Op een monitor wordt het lichaamsdeel in zwart-wit in beeld gebracht en kunnen de afwijkingen bestudeerd worden. 

Een echografie is niet schadelijk voor het lichaam en kan zonder bijwerkingen herhaald worden.

Deze analyse wordt met regelmaat gebruikt bij sportfysiotherapie. Door het betere inzicht in de bron van de klacht kan er een specifieke behandeling worden opgesteld, waardoor u weer sneller pijnloos kunt sporten.

Meer weten of een afspraak maken in één van de vestigingen van Doornbos Fysio Groep in de regio Breda? Bel dan naar 076 572 00 57 of vul het contactformulier in.